Een hogere hypotheek met energiebesparende voorzieningen

Duurzaam wonen

Meer hypotheek met lagere maandlasten, wie wil dit nu niet?

Zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, nul-op-de-meterwoning, energielabels…… Energiebesparende voorzieningen die tegenwoordig veel voorkomen in de zoektocht naar een duurzame woning met een lage energierekening als gevolg. Maar uiteraard voornamelijk om in de toekomst ook nog een beetje een leefbare aarde te hebben voor onze kinderen, klein-kinderen en generaties daarna.

We hebben  met elkaar afgesproken dat we in 2050 voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Hierin staat onder andere dat wij geen woningen meer mogen hebben die aangesloten zijn op een gasnetwerk. Er ligt nog een flinke klus, want voor die tijd zullen 7 miljoen woningen “verduurzaamd” moeten zijn. Als we deze pittige doelstellingen willen  bereiken, zullen we met zijn allen daar een steentje in bij moeten dragen.

Wat heel veel mensen niet weten, is dat er extra mogelijkheden zijn om met NHG een hypotheek aan te vragen voor Energiebesparende voorzieningen. Bovenop je hypotheek is er ruimte om een extra hypotheek aan te gaan speciaal voor het investeren in groene, duurzame voorzieningen aan je woning. Denk dan aan zonnepanelen of een warmtepomp. Vaak zijn dit grote investeringen, maar die wel ervoor zorgen dat je een lagere energierekening krijgt.

Ook als je al een koopwoning hebt en bijvoorbeeld geen hypotheek wilt of kunt aanvragen is het soms mogelijk om met behulp van de Energie Bespaar Lening toch je woning te verduurzamen. Tegen een relatief lage rente ga je dan een lening aan, die volledig geïnvesteerd kan worden in de woning. De rente die je hierover betaalt is net zo goed aftrekbaar.  Je hypotheekadviseur helpt je hier graag bij en kan je hier meer over vertellen.

Hypotheek Ede heeft samen met Remezo een actie op touw gezet om extra ruimte te creëren voor het plaatsen van zonnepanelen. Zou kan je met minder geld, een hogere hypotheek krijgen. Bij het gesprek met je hypotheekadviseur kan je een vrijblijvende offerte aanvragen voor zonnepanelen. Met een schouwing op afstand wordt er bepaald of het voor jou interessant is om op je toekomstige droomwoning zonnepanelen te plaatsen. We berekenen meteen of je een hogere hypotheek hiervoor kan krijgen en hoeveel je kan besparen op je maandlasten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *